Vprašanje:

Z možem sva lastnika hiše pol pol. Mož ne želi prodati in me ne more izplačati. Kako do polovice? 
 

Odgovor:

Kot razumemo, imata z možem že razdeljeno premoženje. Vsak od vaju lahko svoj del proda, pri čemer pa ima drugi solastnik predkupno pravico.

e-obrazec - Obvestilo solastniku o nameravani prodaji nepremičnine

e-obrazec - Prodajna (kupoprodajna) pogodba za nepremičnino

V kolikor svojega deleža ne morete prodati, lahko kadarkoli (razen ob nepravem času) predlagate razdelitev solastnine v nepravdnem postopku.

Sodišče lahko določi, da kateri od solastnikov izplača drugega, delitev v naravi, ali da se solastnina proda na dražbi in kupnina razdeli, skladno z solastniškimi deleži.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!