Vprašanje:

Darilna pogodba iz leta 1976 ni vpisana v zemljiško knjigo. Je to še mogoče urejati sedaj?
 

Odgovor:

V vsakem primeru predlagamo, da celotno dokumentacijo predložite v vpogled pravniku oz. referentu na zemljiški knjigi, ki bo ocenil, ali je dokumentacija, s katero razpolagate, ustrezna za vpis v zemljiško knjigo.

Glede na leto sklenitve pogodbe močno dvomimo, da bo vpis v zemljiško knjigo mogoč, brez dopolnitve. Predvsem predvidevamo, da bo potrebno predložiti zemljiškoknjižno dovolilo, z notarsko overjenim podpisom darovalca, s katerim dovoli obdarjencu, vpis lastninske pravice v zemljiško knjigo.

e-obrazec - Zemljiškoknjižno dovolilo

V vsakem primeru ne odlašajte, ampak nemudoma pričnite z vpisom oz. pridobivanjem ustrezne dokumentacije. Za konkreten odgovor, katero dokumentacijo boste potrebovali, pa bi bil, kot že omenjeno, potreben podrobnejši pregled zadeve.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj morate vedeti o darilni pogodbi?

Informiran.si - Darilna pogodba - Kako podariti avtomobil ali hišo...?

Informiran.si - Kako poteka vpis v zemljiško knjigo po 1.5.2011?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!