Vprašanje:

Pri betoniranju okrog hiše, je podjetje delo opravilo z napakami in poleg tega uničilo obstoječo ograjo. Popravila so skoraj nemogoča. V kolikšni meri smo dolžni plačati?
 
 

Odgovor:

Predlagamo, da izvajalca najprej opozorite (pisno, po priporočeni pošti), ter tudi po e-pošti, ter se dogovorite za sorazmerno zmanjšanje cene. Poskusite komunicirati (če se le da) v pisni obliki. Tako boste imeli dokaze v morebitnih nadaljnih postopkih. 

Pri oceni zmanjšanja plačila poskusite dobiti tudi oceno drugega neodvisnega strokovnjaka.

Če se za zmanjšanje cene ne boste dogovorili in boste plačali zmanjšan znesek, kot ga bo zahtaval izvajalec, bodo skoraj zagotovo podali izvršbo na podlagi verodostojne listine.

Ko prejmete sklep o izvršbi s strani sodišča, morate v 8. dneh od prejema sklepa podati ugovor zoper izvršbo na podlagi verodostojne listine.

Več o tem, kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi, si lahko preberete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

 

Nato bo zadeva odstopljena pristojnemu sodišču, ki bo naprej presojalo o zadevi.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!