Vprašanje:

Pred dovozom na dvorišče nimam označbe prepovedano parkiranje. Ali to pomeni da me lahko nekdo zaparkira brez posledic?
 

Odgovor:

V izogib težavam in nesporazumom vsekakor predlagamo, da namestite označbo, da gre za zasebno zemljišče in da je parkiranje prepovedano, oz. še bolje, da namestite fizično zapornico, ki bi tovrstno parkiranje onemogočila.

Motenje zasebne posesti vsekakor ni dovoljeno. S pravnega vidika pa imate proti osebi, ki moti vašo posest, oz. vam onemogoča izvrševanje lastninske pravice na vaši nepremičnini, možnost vložiti tožbo na pristojnem sodišču.

e-obrazec - Opozorilo pred tožbo v primeru motenja oziroma odvzema posesti

e-obrazec - Tožba zaradi motenja posesti

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!