Vprašanje:

Najemna pogodba z mesečnim zneskom. Če najemnik ne plača 3. najemnin, moram kljub temu prijaviti FU dohodek za vse mesece? 
 
 

Odgovor:

Da. Davek od oddajanja premoženja v najem se odmeri od dohodka iz oddajanja premoženja v najem, za kar se šteje najemnina in druga nadomestila v zvezi z oddajanjem premoženja v najem. Pri tem zakon ne določa, da se davek plača od prejemka, torej dejanskih plačil ampak se davek odmeri od dohodka (dohodek nastane, četudi ni bil plačan).

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Na kaj paziti pri najemu oz. oddaji stanovanja?

Informiran.si - Kako in kdaj se odmeri davek od oddajanja premoženja v najem?

Pravni e-Priročnik - Kako kupiti, prodati, najeti, oddati nepremičnino

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!