Vprašanje:

Brat narkoman živi (od rojstva) v moji hiši. V hišo pripeljal punco narkomanko. Nočeta iz hiše. Kako naj njo spravim ven?
 

Odgovor:

Kot lastnik nepremičnine lahko zahtevate izselitev (s tožbo in kasneje tudi z izvršbo) na podlagi 111. člena Stanovanjskega zakona, ker uporabljata stanovanje brez pravnega naslova, ali s stvarnopravnim vrnitvenim zahtevkom na podlagi 92. člena Stvarnopravnega zakonika.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!