Vprašanje:

Kje izvedeti trenutne cene kmetijskih zemljišč, nepremičnin za prodajo. Kam se obrniti, s katerimi papirji?
 

Odgovor:

Cena nepremičnine se določi na trgu, med prodajalcem in kupcem.

V kolikor želite podatke o ceni svoje nepremičnine, si lahko pomagate z oceno GURS-a.

Tržna vrednost nepremičnine po GURSu predstavlja najverjetnejšo ceno na prostem trgu nepremičnin na določen datum, ki jo GURS oceni glede na svoje podatke in logaritme, s katerimi poseduje.

V kolikor pa vas zanima cena kmetijskih zemljišč, ki se prodajajo, lahko ponudbe preverite oglasni deski upravne enote, kjer nepremičnina oz. kmetijsko zemljišče leži, ali na oglasni deski e-uprave.

V kolikor bi želeli ponudbo sprejeti, podate vlogo o sprejemu ponudbe.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kje dobiti številko stavbe, parcele, ocenjeno vrednost...?

Informiran.si - Kako prodati oz. kupiti kmetijsko zemljišče?

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!