Vprašanje:

Kakšna je cena Pogodbe o osebni služnosti, ki je overjena pri notarju? Velja ta pogodba za stalno ali jo je treba vsako leto obnavljat?


Odgovor:

Pogodbo o osebni služnosti lahko izdelate tudi preko e-obrazca, ki ga najdete tu: http://www.informiran.si/survey.aspx?docID=1658. Cena takšne izdelave je 39,89 EUR.

Sodna taksa ta vpis osebne služnosti v zemljiško knjigo, trenutno znaša okoli 20,00 EUR.

Za notarsko overitev in vpis v zemljiško knjigo (notarske storitve), pa je najbolje, da preverite ceno pri najbližjem notarju.

Osebne služnosti ni potrebno "podaljševati". Traja do izpisa iz zemljiške knjige, najdlje do smrti upravičenca.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!