Vprašanje:

Terasa je obložena s keramiko in prepušča vodo ki zamaka spodnjo garažo.Rada bi postavila nadstrešek katera dovoljenja so potrebna.

 

Odgovor:

Katera dokumentacija bo potrebna je odvisno od konkretne izvedbe nadstreška oz. od tega, v katero kategorijo bo nadstrešek spadal.
 
- Enostavni objekti - gradbeno dovoljenje ni potrebno,
 
- za nezahteven objekt - gradbeno dovoljenje, ki ne vsebuje projektne dokumentacije,

- za manj zahtevne in zahtevne objekte - gradbeno dovoljenje na podlagi izdelane projektne dokumentacije.

Če bo nadstrešek manjši od 20m2, ocenjujemo, da bo spadal med enostavne objekte, za katerega ne boste rabili gradbenega dovoljenja (NEZAHTEVNI IN ENOSTAVNI OBJEKTI.pdf).

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!