Vprašanje:

Sosedje so vložili zahtevek za rekonstrukcijo hiše, zgradili pa so 2x večjo. 

V četrto so pridobili dokončno in pravnomočno dovoljenje (hiša končana). Nobena pritožba ni bila upoštevana. Kaj storiti?

 

Odgovor:

Če so za gradnjo pridobili ustrezno dovoljenje, ter je tudi sama gradnja takšna, da ustreza samim načrtom, za katere je bilo dovoljenje izdano, potem verjetno veliko možnosti za uspeh nimate.

Če pa sicer dovoljenje imajo, a je sama gradnja drugačna od tiste za katero imajo dovoljenje, pa podajte najprej prijavo na gradbeni inšpektorat. Če ste to že storili in niste uspeli, pa vsekakor predlagamo, da poiščete konkretno pomoč odvetnika, ki bo sprožil ustrezne postopke.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!