Vprašanje:

Kaj pomeni za upnika hipoteka na polovico zemjišča?
 

Odgovor:

Hipoteka je zastavna pravica na nepremičnini.

Na podlagi hipoteke, se lahko upnik, v korist katerega je hipoteka vpisana, v primeru neplačila terjatve (ki je zavarovana s hipoteko) poplača iz vrednosti te nepremičnine, pred vsemi drugimi upniki.

Tako lahko upnik v primeru neplačila sproži ustrezne postopke in zahteva, da se nepremičnina proda ter, da se dolg oz. neplačana terjatev poplača s kupnino, ki je dosežena s prodajo te nepremičnine.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!