Vprašanje:

Ali hipoteka na parceli vpliva na vpis služnostne pravice?


Odgovor:

Glede na to, da omenjate parcelo, predvidevamo, da imate v mislih stvarno služnost na nepremičnini (kot je denimo hoja, vožnja čez parcelo, ipd.).

Na parceli, na kateri je vpisana hipoteka ne smete vpisati stvarne služnosti, brez soglasja zastavnega upnika (predvidevamo, da je to banka).

Tako da predlagamo, da se obrnete na upnika, v katerega korist je hipoteka vpisana in pridobite soglasje.

Več informacij o tem boste našli na spodnji povezavi:

Pravni e-Priročnik: Kako dosežem vpis v zemljiško knjigo

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!