Vprašanje:

Kakšen je postopek uveljavljanje predkupne pravice solastniške hiše od bivšega moža, v kateri živiva? Ne komunicirava.
 

Odgovor:

Predkupna pravica pomeni, da morate pri prodaji najprej ponuditi svoj solastniški delež solastniku, svojemu bivšemu možu.

Poslati mu morate obvestilo o nameravani prodaji in pogojih prodaje. Mož ima nato 30 dni časa, da ponudbo sprejme ali zavrne (če se o ponudbi ne izjasni, oz. molči se šteje, da jo je zavrnil).

Če ponudbo zavrne, lahko svoj delež prodate, a le pod enakimi ali slabšimi pogoji, kot ste jih ponudili možu.

e-obrazec - Obvestilo solastniku o nameravani prodaji nepremičnine

Več informacij najdete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!