Vprašanje:

11.4. sem prejela sklep o izvrzvršbi na premičnine. Izvršitelj je določen. 15.4 sem se odjavila z začasnega naslova. Lahko rubijo?
 

Odgovor:

Rubež na premičninah se opravi na dolžnikovem naslovu oz. na naslovu, kjer dolžnik prebiva.

Rubež bo skoraj gotovo opravljen na Vašem stalnem naslovu, verjetno pa bo izvršitelj poskušal opraviti rubež tudi na Vašem (bivšem) začasnem naslovu.

Če do tega pride, naj pripravi lastnik nepremičnine, kjer ste imeli prijavljen začasni naslov, pripravljene dokaze, da ste se z naslova odjavili in da ne prebivate več na tem naslovu.

Če bo izvršitelj vseeno zarubil premoženje, ki ni Vaše, mora lastnik zarubljenih predmetov vložiti ugovor tretjega (takšen ugovor lahko izdela preko e-obrazca: Ugovor tretjega zoper sklep o izvršbi).

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!