Vprašanje:

Zet ima prijavljen s.p. in stalno prebivališče pri nas. Ima rubež. Lahko rubijo tudi moje stvari?
 

Odgovor:

Glede na to, da ima zet sedež dejavnosti in naslov bivališča na vašem naslovu, se šteje, da ne tem naslovu dejansko opravlja dejavnost in biva. Zato bo izvršitelj na tem naslovu tudi opravil rubež. Za predmete, za katere se ne ugotovi drugače in niso izvzeti iz izvršbe, ter jih najde na tem naslovu, se šteje, da jih ima sin v posesti in jih lahko zarubi.

Če bo izvršitelj zarubil vaše premoženje, boste morali vložiti ugovor tretjega, ter dokazati, da ste vi dejanski lastniki zarubljenega premoženja.

e-obrazec - Ugovor tretjega zoper sklep o izvršbi

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!