Vprašanje:

Oseba trdi, da ima zvočni posnetek, da ji ni treba plačati računa, kar pa seveda ni res, ker tega nisem rekla. Kaj storiti?
 

Odgovor:

V kplikor razpolagate z neplačnim računom, predlagamo, da vložite izvršbo preko sistema eSodstvo.

Če želite, lahko dolžnika prej opozorite z opominom. Opomin je nujen le za podjetja, ki potrošnikom (fizičnim osebam) dobavljajo javne storitve in dobrine. Opomin mora v tem primeru biti pisen in z vsaj 15-dnevnim rokom plačila.

e-obrazec - Opomin
e-obrazec - Opomin pred tožbo

Načeloma pa lahko izvršbo vložite takoj po zapadlosti računa. V kolikor se dolžnik s plačilom ne bo strinjal, bo lahko vložil ugovor in o upravičenosti terjatve bo odločilo pristojno sodišče.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako izterjati neplačan račun (preko izvršbe na podlagi verodostojne listine)?

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov za upnike v postopku izvršbe

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!