Vprašanje:

Imam pokojnino 650€. Pripada mi solidarnosti dodatek 130€. Je ta izvzet iz vseh izvršb? In dobim 780?

 

Odgovor:

Predvidevamo, da gre v vašemprimeru za rubež za običejen ali davčni dolg in velja omejitev 76% zneska minimalne plače.

Da. Pomoči prejete na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo bodo izvzete iz izvršbe in davčne izvršbe.

V primeru, da gre za običajno izvršbo, vam pripada izplačilo polne pokojnine, saj znesek pokojnine ne dosega višine 76% znaska minimalne plače, in polno izplačilo kriznega dodatka, ki je iz izvršbe izvzet. Skupaj 780,00 EUR.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Rubež pomoči prejete zaradi epidemije COVID-19

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, ki jih morate kot dolžnik poznati o izvršbi

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, kaj storiti, ko smo prezadolženi

Informiran.si - Kako se izogniti hudim posledicam, ki jih lahko prinese izvršba?

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki jih prinaša novela Zakona o izvršbi in zavarovanju (ZIZ-J)?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!