Vprašanje:

Želiva zaprositi za hipotekarni kredit pri banki. Je vidno na Sisbonu? Je možno da nas zaradi tega zavrnejo?

Odgovor:

Podatki o izvršbi oz osebnem stečaju so v sistemu SISBON shranjeni še 4 leta po končanju postopka davčne, upravne ali sodne izvršbe oz. po zaključku postopka osebnega stečaja.

Dokler so dogodki v Sisbonu zabeleženi, jih banke pri odločanju o odobritvi kredita upoštevajo. Vsekakor je možno, da banka prošnjo za kredit zavrne.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!