Vprašanje:

Banka me terja za odplačilo hipotekarnega kredita. Prodali so stanovanje. Kaj lahko storim v temu primeru?
 

Odgovor:

Ko hipotekarni upnik unovči zavarovanje, torej hipoteko, ne pomeni, da je dolg poplačan. V kolikor s prodajno nepremičnine hipotekarni upnik ni poplačan, lahko za preostanek dolga še vedno terja dolžnika.

Preostanek dolga morate tako poplačati. Predlagamo, da kontaktirate upnika, torej banko, ter se dogovorite o možnosti poplačila dolga.

e-obrazec - Prošnja dolžnika za obročno odplačilo / odlog dolga

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, ki jih morate kot dolžnik poznati o izvršbi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!