Vprašanje:

Partner je dolžan preživninskemu skladu 23.000€. Se lahko s skladom dogovori o obročnem odplačevanju, če se zaposli v Avstriji?
 

Odgovor:

Da.

Odlog vračila ali obročno vračanje je možno, če se s tem bistveno izboljšajo možnosti upravičenca za vračilo sredstev, od katerega sicer ne bi bilo mogoče izterjati celotnega vračila oziroma če upravičenec iz utemeljenih razlogov sredstev ne more vrniti v enkratnem znesku. Kot utemeljeni razlogi se med drugim upošteva štipendistovo slabo finančno stanje, huda ali dolgotrajna bolezen štipendista, višja sila …

Sklad lahko dovoli odlog vračila ali obročno vračanje za enako ali daljšo dobo, kot je bila doba prejemanja, če se s tem izboljšajo možnosti za vračilo.

Predlagamo, da se obrnete neposredno na Preživninski sklad in vložite vlogo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!