Vprašanje:

Zamudil sem z dvema obrokoma. Banka bo predala celoten dolg zavarovalnici? Ali sprejmem? Z njimi bi se dogovoril za obročno plačilo?
 

Odgovor:

Kot ste navedli že sami, gre za dogovor med vami in upnikom, torej banko. Pri tem se dogovor sklene ob upoštevanju pogodbenega dogovora, torej kreditne pogodbe.

Predlagamo, da banki predlagate obročno plačilo. V kolikor do dogovora ne bo prišlo, bo verjetno prišlo do zapadlosti celotnega dolga. Predlagamo, da se ponovno obrnete na upnika in preverite svoje možnosti.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, ki jih morate kot dolžnik poznati o izvršbi

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, kaj storiti, ko smo prezadolženi

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako se izogniti hudim posledicam, ki jih lahko prinese izvršba

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!