Vprašanje:

S.P.. Stalno prebivališče imam pri mami. Bodo, v primeru neplačevanja kredita in rubeža, rubili materi na domu?
 

Odgovor:

V primeru rubeža dolžnikovih premičnin bo rubež opravljen na vašem naslovu. Glede na določila 74. člena Pravilnik o opravljanju službe izvršitelja sme izvršitelj zarubiti samo tiste stvari, ki se nahajajo pri dolžniku, njegovem zakonitem zastopniku ali pri upniku.

Šteje se, da so stvari pri osebi iz prvega in drugega odstavka, če ima ta dejansko oblast nad to stvarjo. Če je izvršitelj v dvomu o tem, kdo ima stvar v dejanski oblasti, lahko opravi tudi ustrezne poizvedbe na kraju samem, zlasti s poizvedbami pri sosedih ali na drug primeren način.

Izvršitelj tako sme zarubiti premoženje, ki se nahaja na vašem naslovu. V kolikor bi prišlo do rubeža materinih stvari, mora mati vložiti ugovor tretjega, ter dokazati, da je dejanski lastnik zarubljenega premoženja.

e-obrazec - Ugovor tretjega zoper sklep o izvršbi

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!