Vprašanje:

Kaj pomeni odčrtano?


Odgovor:

Odčrtana terjatev, pomeni, da je zadeva končana, predvidoma zato, ker je terjatev poplačana.

Ko je postopek pri izvršitelju v določeni zadevi končan, se zaporedna številka zadeve v evidenci odčrta. Pri ročno vodenih evidencah je znamenje odčrtanja »I_________«, pri računalniško vodenih evidencah pa vpis »statistično odčrtano«.

Če je postopek pri izvršitelju končan le za določeno osebo – dolžnika, se odčrta samo številka pred imenom dolžnika.

Če je zadeva pomotoma odčrtana ali je treba znak odčrtanja razveljaviti, se s črnilom prečrta znak odčrtanja, v računalniško vodeni evidenci pa se navede »ODČRTANJE RAZVELJAVLJENO« in datum.

Če se taka zadeva nato kot končana odčrta, se napravi nov znak odčrtanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!