Vprašanje:

Delodajalec, ki ima s.p., je prejel sklep o izvršbi za zaposlenega. Je možno, da mora ta dolg po sklepu plačati delodajalec?

 

Odgovor:

Seveda bi morali zadevo preveriti podrobneje, predvidevamo pa, da je delodajalec prejel sklep o izvršbi na plačo za svojega zaposlenega. Delodajalec v tem primeru ne nastopa kot dolžnik, ampak kot izvrševalec izvršbe. Zarubi se prihodek iz delovnega razmerja (plača, regres, povračilo stroškov, itd.), ki bi ga prejel zaposleni.

Delodajalec je v tem primeru dolžan opraviti rubež plače zaposlenega, in zarubljena sredstva plačati na račun upnika, skladno z omejitvami Zakona o izvršbi in zavarovanju.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, ki jih morate kot dolžnik poznati o izvršbi

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki sta jih prinesli noveli Zakona o izvršbi in zavarovanju ZIZ-K in ZIZ-J?

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, kaj storiti, ko smo prezadolženi

Informiran.si - Kako se izogniti hudim posledicam, ki jih lahko prinese izvršba?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!