Vprašanje:

Delodajalec, ki ima s.p., je prejel sklep o izvršbi za zaposlenega. Je možno, da mora ta dolg po sklepu plačati delodajalec?

 

Odgovor:

Seveda bi morali zadevo preveriti podrobneje, predvidevamo pa, da je delodajalec prejel sklep o izvršbi na plačo za svojega zaposlenega. Delodajalec v tem primeru ne nastopa kot dolžnik, ampak kot izvrševalec izvršbe. Zarubi se prihodek iz delovnega razmerja (plača, regres, povračilo stroškov, itd.), ki bi ga prejel zaposleni.

Delodajalec je v tem primeru dolžan opraviti rubež plače zaposlenega, in zarubljena sredstva plačati na račun upnika, skladno z omejitvami Zakona o izvršbi in zavarovanju.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, ki jih morate kot dolžnik poznati o izvršbi

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki sta jih prinesli noveli Zakona o izvršbi in zavarovanju ZIZ-K in ZIZ-J?

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, kaj storiti, ko smo prezadolženi

Informiran.si - Kako se izogniti hudim posledicam, ki jih lahko prinese izvršba?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!