Vprašanje:

Za razpisano javno dražbo bom položil varščino. Se dražbe na sodišču lahko udeležijo še člani moje družine?
 

Odgovor:

Načeloma je odgovor da, kljub temu pa preverite pravila razpisane dražbe.

Običajno se na prostoru za dražitelje se lahko nahajajo le dražitelji (po 1 oseba), ki ima lahko ob sebi 1 pooblaščenca.  Vsi ostali prisotni so se dolžni nahajati na posebnem prostoru in so dolžni molče spremljati dražbo. V kolikor predsednik komisije oceni, da motijo postopek dražbe lahko od njih zahteva, da nemudoma zapustijo prostor.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!