Vprašanje:

Se lahko sklep o izvršbi spremeni iz izvršbe na plačo in trr v premične stvari in kdaj?

 

Odgovor:

V primeru izvršbe upnik predlaga sredstva izvršbe za poplačilo denarne terjatve, pri čemer sme sodišče dovoliti samo: prodajo premičnin, prodajo nepremičnin, prenos denarne terjatve, vnovčenje drugih premoženjskih oziroma materialnih pravic in nematerializiranih vrednostnih papirjev, prodajo deleža  družbenika in prenos sredstev, ki so pri organizacijah, pooblaščenih za plačilni promet.

V kolikor je upnik predlagal rubež denarnih sredstev pri organizacijah, pooblaščenih za plačilni promet (sredstva na računu na banki), lahko izvršbo razširi, tako da predlaga drugo sredstvo izvršbe, denimo prodajo premičnin.

e-obrazci - Predlog za izvršbo z novim izvršilnim sredstvom - na premičnine ali/in nepremičnine

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako izterjati neplačnike?

Informiran.si - Kako izterjati neplačnike in kakšen je postopek izvršbe?

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!