Vprašanje:

Upravnik me je obvestil o neplačilu obratovalnih stroškov najemnice. Lahko to izterjajo od lastnika in kakšni so pogoji?
 

Odgovor:

24. člen Stanovanjskega zakonika določa, da lastnik stanovanja za obratovalne stroške najemnika subsidiarno.

To pomeni, da lahko upnik terja lastnika za plačilo stroškov, ki jih ne uspe izterjati od najemnika. Lastnika stanovanja lahko tako upnik lahko terja, če je izvršba oz. izterjava dolga od najemnika neuspešna.

Lastnik pa lahko nato izterjane stroške terja od najemnika.

Več lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

Informiran.si - Kdaj zastara dolg (račun, položnica,...)?

Informiran.si - Na kaj paziti pri najemu/oddaji stanovanja?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!