Vprašanje:

Sin je prijavljen pri meni. Ne živi več tukaj. Ima pa razpisano javno dražbo tukaj. Imetje je moje, on ima samo dolgove. Kaj storiti?
 

Odgovor:

V kolikor ima sin na vašem naslovu prijavljeno bivališče, iz vidika zakona velja, da na tem naslovu stalno prebiva. Zato ima izvršitelj v postopku izvršbe pravico in dolžnost opraviti rubež premičnega premoženja na tem naslovu.

V kolikor sin ne želi sam prijaviti stalnega bivališča na dejanskem naslovu, kjer dejansko biva, kar je dolžan storiti v 8. dneh od priselitve, lahko na upravni enoti sprožite postopek za ugotavljanje dejanskega bivališča. V kolikor bo ugotovljeno, da vaš sin na vašem naslovu ne biva, ga bo upravna enota iz tega naslova odjavila.

Kar se tiče rubeža. V kolikor bo zarubljeno vaše premoženje, imate možnost vložiti ugovor tretjega in sodišču dokazati, da je zarubljeno premoženje vaše in ne sinovo.

e-obrazec -Ugovor tretjega zoper sklep o izvršbi

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!