Vprašanje:

Dolg je bil poplačan v celoti, sedaj upnik zahteva še poplačilo stroškov izterjave. Kakšna pritožba bi bila primerna?
 

Odgovor:

Ge je bil dolg resnično poplačan v celoti, lahko podate ugovor, ker je dog poplačan.

Takšen ugovor lahko izdelate tu: Ugovor dolžnika zoper sklep o izvršbi, ker je dolg poravnal.

Moramo pa Vas opozoriti, da je upnik poleg glavnice in obresti, upravičen tudi do poplačila stroškov izterjave. Če ste tako kot "dolg" imeli v mislih le glavnico, torej le prvotni dolg, brez stroškov in obresti, je upnikov zahtevek po plačilu stroškov upravičen.

Več informacij najdete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!