Vprašanje:

Za hišo (lasti 1/2) imam hipotekarni kredit. V njen biva bivši partner (last 1/2), ki noče plačevati pol obroka. Kako naprej?
 

Odgovor:

Predvidevamo, da je zadeva nastala v okviru zunajzakonske zveze, po razpadu pa nista rešila vprašanja skupnega premoženja.

Vsekakor predlagamo da, se s partnerjem dogovorita o načinu poplačila kredita in delitvi nepremičnine. V dogovor vsekakor vključite tudi hipotekarnega upnika, torej banko, ki bo morala, v kolikor bo drugačen od trenutnega, vajin dogovor potrditi. 

V kolikor do dogovora ne bo prišlo in ne boste poplačali kredita, bo banka unovčila zavarovanje, torej hipoteko.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!