Vprašanje:

Sem pred rubežem. Upniki so mi poslali za odložitev. Od plače mi trgajo dolg, obveščen o tem nisem bil. Je to pravilno?
 

Odgovor:

Da bi lahko podali konkreten predlog, bi morali vedeti več o zadevi, ter preučiti dokument, oz. predlog, ki ste ga prejeli s strani upnika.

Upnik lahko sodišču predlaga odlog izvršbe za največ eno leto. Pri tem mora (predvidevamo, da se je izvršba že pričela) priložiti listino, iz katere izhaja soglasje dolžnika z odlogom.

e-obrazec - Predlog upnika za odlog izvršbe

e-obrazec - Sporazum o obročnem odplačilu dolga

V kolikor ima upnik voljo, izvršbo odložiti in se z vami dogovoriti za obročno plačilo, vsekakor predlagamo, da se z njim pogovorite, njegov predlog preučite in ga, v kolikor je za vas sprejemljiv, sprejmete.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako se izogniti hudim posledicam, ki jih lahko prinese izvršba.

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, kaj storiti, ko smo prezadolženi

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, ki jih morate kot dolžnik poznati o izvršbi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!