Vprašanje:

imam izvršilni naslov do bivšega upravnika, ki je spremenil ime in naslov ter direktorja d.o.o.. MŠ in DŠ sta enaki. Bo izvršba uspešna?
 

Odgovor:

Ali bo izvršba uspešna ali ni, je odvisno predvsem od tega, ali dolžnik poseduje premoženje in prihodke, ki jih bo v postopku izvršbe možno zarubiti.

Ni pa, sprememba naziva, naslova in zastopnika ovira, da sprožite izvršilni postopek. Še vedno gre za isto pravno osebo.

e-obrazci - Predlogi za izvršbo na podlagi izvršljivega naslova

Več o tem lahko preberete spodaj:

Informiran.si - Kako izterjati neplačan račun (preko izvršbe na podlagi verodostojne listine)?

Informiran.si - Kako izterjati neplačnike in kakšen je postopek izvršbe?

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov za upnike v postopku izvršbe

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki sta jih prinesli noveli Zakona o izvršbi in zavarovanju (ZIZ-J in ZIZ-K)?

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki jih prinaša novela Zakona o izvršbi in zavarovanju ZIZ-L?

Informiran.si - Kdaj zastara dolg (račun, položnica,...)?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!