Vprašanje:

Gradbincu sem zavrnil plačilo računa v 8 dneh. Nesporni, dogovorjeni del je plačan. Na klice ne odgovarja. Kaj sedaj?

 

Odgovor:

V kolikor je del računa sporen, ste ravnali pravilno, ko ste sporni del zavrnili, nesporni del pa plačali.

V kolikor bo gradbinec želel, bo zoper vas vložil izvršbo. V tem primeru bo sodišče izdalo sklep o izvršbi, ki vam bo vročen na vaš naslov. Takrat morate v 8. dneh od vročitve vložiti ugovor. O tem, ali je izvršba upravičena, torej ali ste sporni del računa dolžni plačati ali ne, bo odločilo pristojno sodišče.

e-obrazec - Ugovor zoper sklep o izvršbi na podlagi verodostojne listine

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!