Vprašanje:

Dolg do bivšega podjetja. Dobil sem sklep o izvršbi. Lansko leto poslal sem mail za obročno plačilo, odgovora do danes nisem dobil.
 

Odgovor:

Kolikor razumem, dolg ni sporen. V tem primeru vsekakor predlagamo, da še pred pravnomočnostjo sklepa o izvršbi, dolg poravnate in o tem obvestite sodišče.

e-obrazec - Predlog dolžnika za ustavitev izvršbe, ker je dolg poplačan

Kar se tiče predloga za obročno plačevanje. Vsekakor je takšen predlog s strani dolžnika priporočljiv. Tako se lahko z upnikom dolžnik sklene dogovor in izogne izvršbi.

e-obrazec - Prošnja dolžnika za obročno odplačilo / odlog dolga

Pri tem pa je potrebno vedeti, da upnik ni zavezan k dogovoru. V kolikor oceni, da obročno odplačilo ni v njegovem interesu, lahko predlog zavrne, ali (kot je to v vašem primeru) tudi ignorira.

Kljub temu pa bi predlagali, da se ponovno obrnete na upnika in preverite svoje možnosti.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, ki jih morate kot dolžnik poznati o izvršbi

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, kaj storiti, ko smo prezadolženi

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako se izogniti hudim posledicam, ki jih lahko prinese izvršba

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!