Vprašanje:

Dolg do bivšega podjetja. Dobil sem sklep o izvršbi. Lansko leto poslal sem mail za obročno plačilo, odgovora do danes nisem dobil.
 

Odgovor:

Kolikor razumem, dolg ni sporen. V tem primeru vsekakor predlagamo, da še pred pravnomočnostjo sklepa o izvršbi, dolg poravnate in o tem obvestite sodišče.

e-obrazec - Predlog dolžnika za ustavitev izvršbe, ker je dolg poplačan

Kar se tiče predloga za obročno plačevanje. Vsekakor je takšen predlog s strani dolžnika priporočljiv. Tako se lahko z upnikom dolžnik sklene dogovor in izogne izvršbi.

e-obrazec - Prošnja dolžnika za obročno odplačilo / odlog dolga

Pri tem pa je potrebno vedeti, da upnik ni zavezan k dogovoru. V kolikor oceni, da obročno odplačilo ni v njegovem interesu, lahko predlog zavrne, ali (kot je to v vašem primeru) tudi ignorira.

Kljub temu pa bi predlagali, da se ponovno obrnete na upnika in preverite svoje možnosti.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, ki jih morate kot dolžnik poznati o izvršbi

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, kaj storiti, ko smo prezadolženi

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako se izogniti hudim posledicam, ki jih lahko prinese izvršba

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!