Vprašanje:

Zakaj preživninski sklad ne odpiše dolgov, kljub že 6x neuspešnem rubežu? Z zakonom, 28.a člen je dovoljen odpis.
 

Odgovor:

Preživninskemu zavezancu se odpiše dolg delno ali v celoti, kadar izvršba ni bila uspešno končana ali ne obeta uspeha za poplačilo terjatve.

Sklad pri odločanju, ali se terjatev odpiše, upošteva dosedanji potek izvršbe, možnosti za izterjavo v bodoče in višino stroškov izvršilnega postopka. 

O odpisih se odloča praviloma enkrat letno ob koncu obračunskega leta. Sklad bodisi v vašem primeru o odpisu še ni odločal, bodisi je presodil, da dejansko obstaja možnost za uspešno izterjavo.

Predlagamo, da kontaktirate preživninski sklad in preverite konkretno zadevo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!