Vprašanje:

Zakaj preživninski sklad ne odpiše dolgov, kljub že 6x neuspešnem rubežu? Z zakonom, 28.a člen je dovoljen odpis.
 

Odgovor:

Preživninskemu zavezancu se odpiše dolg delno ali v celoti, kadar izvršba ni bila uspešno končana ali ne obeta uspeha za poplačilo terjatve.

Sklad pri odločanju, ali se terjatev odpiše, upošteva dosedanji potek izvršbe, možnosti za izterjavo v bodoče in višino stroškov izvršilnega postopka. 

O odpisih se odloča praviloma enkrat letno ob koncu obračunskega leta. Sklad bodisi v vašem primeru o odpisu še ni odločal, bodisi je presodil, da dejansko obstaja možnost za uspešno izterjavo.

Predlagamo, da kontaktirate preživninski sklad in preverite konkretno zadevo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!