Vprašanje:

Kako poteka postopek sklepa o izvršbi in možnost ugovora na sklep?
 

Odgovor:

Sodišče na podlagi podanega predloga za izvršbo in po plačilu takse s strani upnika izda sklep o izvršbi.

Sklep o izvršbi postane pravnomočen v 8. dneh po vročitvi sklepa o izvršbi dolžniku. Do pravnomočnosti sklepa o izvršbi lahko dolžnik vloži ugovor.

e-obrazci - Ugovori zoper sklep o izvršbi

V primeru ugovora se o ugovoru odloča v pravdi na pristojnem sodišču. V primeru ugovora zopre sklep o izvršbi na podlagi izvršilnega naslova se izvršba ustavi, če sodišču predlaga, da odloži izvršbo do pravnomočne odločitve o dolžnikovem ugovoru zoper sklep o izvršbi.

e-obrazec - Predlog dolžnika za odlog izvršbe zaradi vložitve ugovora zoper sklep o izvršbi

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!