Vprašanje:

Kako poteka postopek sklepa o izvršbi in možnost ugovora na sklep?
 

Odgovor:

Sodišče na podlagi podanega predloga za izvršbo in po plačilu takse s strani upnika izda sklep o izvršbi.

Sklep o izvršbi postane pravnomočen v 8. dneh po vročitvi sklepa o izvršbi dolžniku. Do pravnomočnosti sklepa o izvršbi lahko dolžnik vloži ugovor.

e-obrazci - Ugovori zoper sklep o izvršbi

V primeru ugovora se o ugovoru odloča v pravdi na pristojnem sodišču. V primeru ugovora zopre sklep o izvršbi na podlagi izvršilnega naslova se izvršba ustavi, če sodišču predlaga, da odloži izvršbo do pravnomočne odločitve o dolžnikovem ugovoru zoper sklep o izvršbi.

e-obrazec - Predlog dolžnika za odlog izvršbe zaradi vložitve ugovora zoper sklep o izvršbi

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!