Vprašanje:

Imam davčno izvršbo. Imam avto na lizingu, ki je poplačan. Ga lahko zdaj prepišem na ženo? Se lahko potem avto zarubi.

 

Odgovor:

V kolikor bo lastništvo vozila prepisano na ženo, le-ta ne bo predmet rubeža. Predmet rubeža je načeloma vaše premoženje oz. premoženje darila.

V kolikor bo šlo za prepis lastništva vozila iz vas na ženo, pa morate vedeti, da lahko FURS, v kolikor ne bo predhodno zaznamovana zaznamba rubeža v registru motornih vozil, izpodbija pravno dejanje svojega dolžnika, ki je bilo storjeno v škodo upnikov. Prav tako lahko, v kolikor gre za vajino skupno premoženje, zahteva, da sodišče določi delež dolžnika na skupnem premoženju in nato zahteva izvršbo na ta delež.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!