Vprašanje:

Imam davčno izvršbo. Imam avto na lizingu, ki je poplačan. Ga lahko zdaj prepišem na ženo? Se lahko potem avto zarubi.

 

Odgovor:

V kolikor bo lastništvo vozila prepisano na ženo, le-ta ne bo predmet rubeža. Predmet rubeža je načeloma vaše premoženje oz. premoženje darila.

V kolikor bo šlo za prepis lastništva vozila iz vas na ženo, pa morate vedeti, da lahko FURS, v kolikor ne bo predhodno zaznamovana zaznamba rubeža v registru motornih vozil, izpodbija pravno dejanje svojega dolžnika, ki je bilo storjeno v škodo upnikov. Prav tako lahko, v kolikor gre za vajino skupno premoženje, zahteva, da sodišče določi delež dolžnika na skupnem premoženju in nato zahteva izvršbo na ta delež.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!