Vprašanje:

Zakaj mora preteči 1 leto od izvršbe za najem kredita? Izvršba ni imela veze z banko, razen to, da imam odprt trr.
 

Odgovor:

Banka mora pri odobritvi kredita preveriti vašo kreditno sposobnost. Torej mora preveriti in oceniti, ali ste dolg sposobni odplačati.

Zakon o potrošniških kreditih določa, da dajalec kredita oceni kreditno sposobnost potrošnika na podlagi potrebnih, zadostnih in sorazmernih informacij o prihodkih in izdatkih oziroma premoženjskem stanju potrošnika, ki jih pridobi od potrošnika in iz zbirk osebnih podatkov.

Za konkretnejši odgovor bi morali vedeti več o sami zadevi. Vsekakor pa predlagamo, da vlogo za odobritev kredita naslovite na več različnih ponudnikov oz. bank.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!