Vprašanje:

Neplačan kredit. Sodišče je odložilo plačilo do 30. 6. 2013. Sedaj mi agencija grozi z izvršbo. Je dolg zastaral?
 

Odgovor:

Anuitete, s katerimi se v enakih, vnaprej določenih občasnih zneskih odplačujejo glavnica in obresti zastarajo v treh letih. Glede na to, da omenjate sodišče, pa predivdevamo, da je upnik že sprožil postopek izterjave terjatve na sodišču. Vse terjatve, ki so bile ugotovljene s poravnavo pred sodiščem ali drugim pristojnim organom zastarajo v 10. letih.

Terjatev tako načeloma še ni zastarala, seveda pa bi morali za konkreten odgovor preveriti vašo dokumentacijo.

Več o tem si lahko preberete spodaj:

Informiran.si - Kdaj zastara dolg (račun, položnica,...)?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!