Vprašanje:

Nepremičnino sem prodal, sin pa je še zmeraj prijavljen na tem naslovu, pri novih lastnikih. Lahko rubijo na tem naslovu?
 

Odgovor:

Najprej glede prijave bivališča. Sin je dolžan prijaviti stalno bivališče na naslovu, kjer dejansko biva in sicer v 8. dneh od nastanitve.

V kolikor sin na tem naslovu ne biva, ima pa na tem naslovu prijavljeno stalno bivališče, morajo lastniki (kupci) na upravni enoti sprožiti postopek ugotavljanja dejanskega bivališča. Predlagamo, da to dejansko storijo, saj se rubež opravi na naslovu dolžnika. 

Glede na to, da ima sin stalno bivališče prijavljeno na njihovem naslovu, je namreč možno, da se bo rubež opravil tudi tam.

Če bo izvršitelj zarubil njihovo premoženje, bodo morali vložiti ugovor tretjega, ter dokazati, da so oni dejanski lastniki zarubljenega premoženja.

e-obrazec - Ugovor tretjega zoper sklep o izvršbi

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!