Vprašanje:

Pred 4. leti sem imela izvršbo na zavarovalnici. V sisbonu mi piše: zaključek posla, kjer dolg ni poravnan. Jaz sem poplačala vse.

 

Odgovor:

V kolikor se v sistemu SISBON nahajajo nepravilni podatki, lahko vložite pisno zahtevo za spremembo oz. popravek pri članu, ki je upravljavec teh podatkov v smislu predpisov o varstvu osebnih podatkov ali pri upravljavcu.

Obrazec: Zahteva komitenta za popravek osebnih podatkov v SISBON

Obrazec osebno oddate pri tistem članu, pri katerem je bil sklenjen posel, ali pri Banki Slovenije.

V 10. dneh od prejema zahteve morajo bodisi popraviti podatke ali pa vas obvestiti zakaj podatkov ne bodo spremenili.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!