Vprašanje:

Kako kot fizična oseba (kupec) izterjam predplačilo, če podjetje d.o.o., ne izvede dela po predračunu. Postopek?
 

Odgovor:

Za konkreten odgovor bi seveda morali preveriti vašo zadevo, načeloma pa bi morali zoper podjetje vložiti tožbo na pristojnem sodišču.

Ko bi sodišče ugotovilo, da vam je podjetje dolžno vrniti plačilo predračuna, bi, v kolikor podjetje še vedno ne bi opravilo vračila, na podlagi sodbe sodišča, lahko vložili izvršbo na podlagi izvršljivega naslova.

e-obrazci - Predlogi za izvršbo na podlagi izvršljivega naslova

Seveda vsekakor priporočamo, da poiščete ustrezno pravno pomoč, lahko pa se obrnete tudi na pristojni Tržni inšpektorat RS in podate prijavo.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki sta jih prinesli noveli Zakona o izvršbi in zavarovanju (ZIZ-J in ZIZ-K)?

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki jih prinaša novela Zakona o izvršbi in zavarovanju ZIZ-L?

Informiran.si - Kako izterjati neplačnike in kakšen je postopek izvršbe?

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov za upnike v postopku izvršbe

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!