Vprašanje:

Kdaj zapade hipotekarni kredit? Sploh lahko zapade? Kredit sem vzela v Avstriji. Ne morem več odplačevati.

 

Odgovor:

Zapadlost pomeni, da je potrebno kredit poravnati. Kdaj zapadejo v plačilo posamezni obroki kredita preverite v svoji kreditni banki. V kolikor boste prenehali z plačevanjem bo banka predvidoma odstopila od kreditne pogodbe in zahtevala izplačilo vseh preostalih obrokov kredita, ter unovčila zavarovanje, ki ste ga podali (denimo pri zavarovalnici, s hipoteko ali poroštva).

V kolikor ne morete odplačevati kredita predlagamo, da kontaktirate banko in se poskušate dogovoriti za reprogram (bodisi zmanjšanje obroka, bodisi moratorij).

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako se izogniti hudim posledicam, ki jih lahko prinese izvršba.

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, kaj storiti, ko smo prezadolženi

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, ki jih morate kot dolžnik poznati o izvršbi

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki sta jih prinesli noveli Zakona o izvršbi in zavarovanju (ZIZ-J in ZIZ-K)?

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki jih prinaša novela Zakona o izvršbi in zavarovanju ZIZ-L?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!