Vprašanje:

Imam kredit v višini 4000 EUR. Mi lahko rubijo nepremičnino ki je pisana na otroke? V tej nepremičnini živimo vsi skupaj.
 

Odgovor:

Ne. v postopku izvršbe se rubi premoženje dolžnika. Razen v kolikor bi upniki izkoristili možnost izpodbijanja pravnih dejanj dolžnika po določbah Obligacijskega zakonika, torej pravno dejanje z vaše strani, ki je bilo storjeno v škodo upnikov. Če bi denimo nepremičnino podarili otrokom da bi se izognili rubežu na nepremičnine.

Tudi če bi bili lastnik nepremičnine in bi bil tako rubež mogoč, bi glede na to, da predvidevamo, da je dolg nesorazmeren z vrednostjo nepremičnine in glede na to, da na tem naslovu stalno bivate, predlagate odlog ali nadomestilo z drugim izvršilnim sredstvom.

e-obrazec - Predlog dolžnika za odlog izvršbe, na nepremičnino, v kateri biva

e-obrazec - Predlog dolžnika, naj sodišče dovoli izvršbo na druga sredstva ali na drugo nepremičnino

Seveda pa lahko upnik v vsakem primeru predlaga rubež drugega premoženja, denimo vaših prihodkov, sredstev na računu, premičnin itd.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, ki jih morate kot dolžnik poznati o izvršbi

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, kaj storiti, ko smo prezadolženi

Informiran.si - Kako se izogniti hudim posledicam, ki jih lahko prinese izvršba?

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki jih prinašata noveli Zakona o izvršbi in zavarovanju (ZIZ-J in ZIZ-K)?

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki jih prinaša novela Zakona o izvršbi in zavarovanju ZIZ-L?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!