Vprašanje:

Bratov d.o.o. je registriran na mojem naslovu. D.o.o. na tem naslovu nima ničesar. Niti nabiralnika. Lahko rubijo meni?
 

Odgovor:

Načeloma se rubež opravi na naslovu dolžnika. Tako se lahko zgodi, čeprav bi se moralo zarubiti le premoženje dolžnika, da pride do rubeža premoženja, ki se sicer nahaja na naslovu dolžnika, ni pa lastnik dolžnika ampak nekdo tretji, torej vi.

V kolikor bi prišlo do rubeža vašega premoženja, morate vložiti ugovor tretjega in dokazati, da ste dejanski lastnik zarubljenega premoženja vi.

e-obrazec - Ugovor tretjega zoper sklep o izvršbi

Predlagamo da, v kolikor brat ne bo spremenil sedeža d.o.o.-ja, kot lastnik objekta na naslovu, ki je v sodni register vpisan kot poslovni naslov pravne osebe, pri notarju podate predlog za izbris d.o.o.-jev iz sodnega registra brez likvidacije.

Glede na določilo 427. člena Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju, se namreč pravna oseba izbriše iz sodnega registra brez likvidacije če ne posluje na poslovnem naslovu, vpisanem v sodni register.

Več o tem si lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!