Vprašanje:

Koliki znaša znesek na trr, če je v sklepu napisano 76% minimalne plače plus cenzus za 1 vzdrževanega člana (otrok)?
 

Odgovor:

Minimalna trenutno znaša 842,79 evra bruto. Znesek 76% minimalne plače trenutno znaša 640,52 EUR. Za prvega otroka je ta omejitev višja za znesek, ki trenutno znaša 226,12 EUR.

Dodatni znesek mora dolžnik uveljavljati pri izvrševalcu izvršbe (predvidevamo, da je to banka) z javno listino - denimo odločbo CSD-ja, kjer je razvidno, da dolžnik preživlja otroka.

V kolikor izvrševalec omejitve ne upošteva, pa je potrebno na sodišče vložiti zahtevo za odpravo nepravilnosti pri opravljanju izvršbe. 

e-obrazec - Zahteva za odpravo nepravilnosti pri opravljanju izvršbe zaradi preživljanja družinskih članov ali oseb, ki jih je dolžnik dolžan preživljati

Več o tem lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, kaj storiti, ko smo prezadolženi

Informiran.si - Kako se izogniti hudim posledicam, ki jih lahko prinese izvršba?

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki jih prinaša novela Zakona o izvršbi in zavarovanju (ZIZ-J)?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!