Vprašanje:

Imam zarubljen avto. Izvršbo plačujem po obrokih nekaj sem že odplačala. Rada bi prodala avto, da odplačam se ostalo.
 

Odgovor:

Iz opisanega je moč sklepati, da je upnik predlagal rubež, cenitev in prodajo vašega premičnega premoženja, izvršitelj pa je v okviru rubeža premičnin vozilo zarubil, ter podal zaznambo rubeža v register vozil.

Dolžniku je prepovedano razpolagati z zarubljenimi stvarmi. Vozila tako ne smete prodati. To možnost ste imeli pred opravljenim rubežem.

Kljub temu pa lahko kontaktirate rubežnika ali upnika in se z njim poskušate dogovoriti za rešitev, ki bi ustrezala vsem.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, kaj storiti, ko smo prezadolženi

Informiran.si - Kako se izogniti hudim posledicam, ki jih lahko prinese izvršba?

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki jih prinaša novela Zakona o izvršbi in zavarovanju (ZIZ-J)?

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, ki jih morate kot dolžnik poznati o izvršbi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!