Vprašanje:

Bil sem pri odvetniku. Poslal sem mu vso gradivo. Bil sem na sestanku. Vedel ni nič, Računal pa 616 eurov. Mu plačam?
 

Odgovor:

Verjetno razumete, da glede na podane informacije, ki ste jih podali ne moremo presoditi, ali je odvetnik upravičen do plačila ali ne.

V kolikor imate na odvetnikove storitve pripombe in v kolikor smatrate, da njegova storitev ni bila dovolj strokovna, lahko vsekakor podate reklamacijo, ki jo morate obrazložiti. Morate pa razlikovati med tem, da odvetnik ni opravil storitve strokovno in med tem, da je storitev opravil, pri čemer pa vam niso bili všeč rezultati te storitve, ker se je izkazalo, da se zadeva ni oz. se ne bi razpletla v vašo korist.

e-obrazec - Dopis (splošni)

V kolikor dogovor ne bo mogoč in storitve ne boste plačali, lahko z odvetnikove strani pričakujete izvršbo. Zoper sklep o izvršbi lahko nato vložite ugovor in o upravičenosti računa bo presodilo pristojno sodišče.

e-obrazec - Ugovor zoper sklep o izvršbi na podlagi verodostojne listine

Odvetnik mora vestno opravljati odvetniški poklic in je odgovoren za kršitve dolžnosti pri njegovem opravljanju. V kolikor smatrate, da so v ravnanju ali opustitvi odvetnika podani znaki disciplinskih kršitev, kot so opredeljeni v  Zakonu o odvetništvu  in v  Statutu OZS, lahko podate prijavo zoper odvetnika na Odvetniško Zbornico Slovenije.

Več o tem si lahko preberete spodaj:

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!