Vprašanje:

Izposoja denarja brez pisnih dokazov. Kako (poleg neuspešnih pozivov) lahko ''terjam'' denar nazaj?
 

Odgovor:

Četudi ne obstaja pisna pogodba, to ne pomeni, da pravni posel ne obstaja in da dolžnik dolga ni dolžan vrniti. V kolikor se dolžnik na pozive o vračilu ne odziva, lahko zoper njega vložite tožbo na pristojno sodišče.

e-obrazec - Tožba za vračilo posojila

Na sodišču boste morali dokazati obstoj dolga.

V kolikor bo sodišče odločilo v vašo korist, bo dolžniku naložilo plačilo dolga. V kolikor do tega ne bo prišlo, je sodba sodišča izvršilni naslov, na podlagi katere boste lahko vložili izvršbo.

e-obrazci - Predlogi za izvršbo

Več informacij o tem boste našli na spodnji povezavi:

Informiran.si - Kako izterjati neplačnike in kakšen je postopek izvršbe?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!