Vprašanje:

Prijatelju sem dala stalno prebivališče. Kakšen notarski zapis moram narediti, da rubežniki ne odnesejo mojih premičnin?
 

Odgovor:

Kolikor razumemo, prijatelj v stanovanju biva brezplačno. Predlagamo, da v ta namen z njim sklenete najemno pogodbo, z najemnino 0 EUR, kateri priložite zapisnik o prevzemu, kjer navedite opremo, ki je del najema oz. je v lasti vas, kot najemodajalca.

e-obrazec - Najemna pogodba za stanovanje ali hišo

Priskrbite tudi dokazila, pogodbe, račune, s katerimi lahko rubežniku, ali kasneje sodišču, dokažete svoje lastništvo. Načeloma lahko izvršitelj namreč sklepa, da je premoženje, ki ga najde na naslovu dolžnika, v njegovi lasti.

Če bi kljub temu prišlo do rubeža vašega premoženja, lahko vložite ugovor tretjega in dokazujete svoje lastništvo na sodišču.

e-obrazec - Ugovor tretjega zoper sklep o izvršbi

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

Informiran.si - Na kaj paziti pri najemu oz. oddaji stanovanja?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!