Vprašanje:

Prijatelju sem dala stalno prebivališče. Kakšen notarski zapis moram narediti, da rubežniki ne odnesejo mojih premičnin?
 

Odgovor:

Kolikor razumemo, prijatelj v stanovanju biva brezplačno. Predlagamo, da v ta namen z njim sklenete najemno pogodbo, z najemnino 0 EUR, kateri priložite zapisnik o prevzemu, kjer navedite opremo, ki je del najema oz. je v lasti vas, kot najemodajalca.

e-obrazec - Najemna pogodba za stanovanje ali hišo

Priskrbite tudi dokazila, pogodbe, račune, s katerimi lahko rubežniku, ali kasneje sodišču, dokažete svoje lastništvo. Načeloma lahko izvršitelj namreč sklepa, da je premoženje, ki ga najde na naslovu dolžnika, v njegovi lasti.

Če bi kljub temu prišlo do rubeža vašega premoženja, lahko vložite ugovor tretjega in dokazujete svoje lastništvo na sodišču.

e-obrazec - Ugovor tretjega zoper sklep o izvršbi

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

Informiran.si - Na kaj paziti pri najemu oz. oddaji stanovanja?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!